Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με καρύδι

Υλικά

 2 ποτήρια ζάχαρη.
 2 ποτήρια σιμιγδάλι
 Λάδι που θα υπερβαίνει ελαφρώς το μισό ποτήρι νερό
 3 Φλυτζάνια ζεστό νερό.
 μισό ποτήρι σπασμένα καρύδια.

λίγη Κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το λάδι.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί πλήρως καλά.


Προσθέτουμε και τα καρύδια.
Σιγά Σιγά προσθέτουμε το νερό με την ζάχαρη ανακατεύουμε.


Ανακατεύουμε και το σκεδάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και ο χαλβάς
να πάρει την μορφή βρεγμένης άμμου.


Σβήνουμε την φωτιά το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 10-15 λεπτά.
Μετά γεμίζουμε μία κούπα και την αδειάζουμε ανάποδα σε ένα πιατο πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to Recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτη Παραδοσιακή Καρυδόπιτα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες γεμιστές με κιμά και τυρί