Σιροπιαστά κουλουράκια

Συστατικά:

– 250 γραμμάρια σπιτικού βουτύρου 
– 250 γραμμάρια σπιτικού μαργαρίνη
– 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 2 κουταλιές ξίδι μηλίτη μήλου
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 600-700g αλεύρι
– 50 γρ καρύδι ψιλοκομμένο
Σιρόπι:
– 1 κιλό ζάχαρη
– 1 λίτρο νερού
– 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 -6′ από την ώρα που θα πάρει βράση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 250 γρ βούτυρο και 250 γρ μαργαρίνη, 3 κσ ζάχαρη, και το λιώνουμε και ανακατεύουμε με τα χερια μας (ζυμώνουμε)
Στην συνέχεια προσθέτουμε 2 κσ ξύδι, και μαγειρική σόδα και ξανα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να ενσωματωθούν.

Αρχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και ζυμώνουμε με ρα χέρια μέχρι να πάρουμε μία μπισκοτένια ζύμη. Προσθέτουμε τα καρύδια και ξαναζυμώνουμε.
Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου περνουμε δόσεις των 60-70 γραμμαρίων και φτιάχνουμε κουλουράκια μας.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 250 ° C, έπειτα μειώστε τα στoυς 100 και ψήνουμε για άλλη μία ώρα
Βγάζουμε απο το φούρνο και τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και είναι ετοιμα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο με ντομάτα και ριγανιτσα για την παραλία
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με πιπεριές και ελιές