Σιροπιαστές μπάλες από σιμιγδάλι

Υλικά

Ζύμη:

1 αυγό
1 φλιτζάνι λάδι 120ml είναι δικό μου,
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 πακέτο βανίλια
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
2 και μισή κούπα λευκό αλεύρι.

Για κύλιση
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι

Διακόσμηση με τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζετε το σιρόπι.  Βάζουμε 3 κουπες ζαχαρη με 3 κουπες νερο σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Το βάζουμε στη φωτιά να βράσει και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, το βράζουμε για πέντε λεπτά.
Εάν θέλουμε το συρόπι πιο πυκνό, το βράζουμε μερικά λεπτά ακόμη, μέχι δέκα λεπτά.. Στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε με μίξερ το αυγό, προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το γιαούρτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη. Από αυτό σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια, τα τυλίγουμε σε σιμιγδάλι και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθούν, τα περιχύνουμε με το σιρόπι, τα σκεπάζουμε με κάτι και τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες με πατάτες και λαχανικά στο φούρνο…Οι πατάτες λιώνουν στο στόμα, και το κρέας κυριολεκτικά διαλύεται.
Επόμενο άρθροΑν ψάχνετε για ΕΥΚΟΛΟ και ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΡΩΙΝΟ, αυτή η συνταγή είναι για εσάς