Μπαμπάς σιροπιαστός με μπόλικη σαντιγί.

Υλικά

1 μπεικιν παουντερ
2 βανιλιες
1 ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά
1 ποτήρι αλεύρι
Για το σιρόπι 
2 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό.
30 γρ κονιάκ
Για την Σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, πολύ παγωμένη
70 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το Κέικ

Ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και μετά όλα τα υλικά μαζί. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και θερμαίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βράζουμε 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιακ και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Βγάζουμε τον κέικ (μπαμπά) από τον φούρνο και το τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή ένα μαχαιράκι και όσο είναι ακόμα καυτό σιροπιάζουμε με το σιρόπι .
Το αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει αφαιρούμε προσεκτικά από τη φόρμα και με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε στη μέση οριζόντια 

Για την Σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια ωραία σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Βάζουμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ ή την απλώνουμε με ένα κουτάλι στο κάτω κομμάτι του γλυκού και καπακώνουμε με  το άλλο.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Ρίτσα ΝάτσικαΓλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με φέτα & φρέσκα βότανα
Επόμενο άρθροΠουτίγκα με τσουρέκι…πιο γρήγορο δεν γίνετε