Σιροπιαστό Κέικ με μαρμελάδα

Υλικά

– Η μαγειρική σόδα 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Γιαούρτι 150 ml (μπορεί να αντικατασταθεί με κεφίρ)
– Αυγά 5 τεμ
Ζάχαρη 180 γρ
– Μια πρέζα αλάτι
– Λιωμένη μαργαρίνη ή βουτυρο 200γρ
Αλεύρι 500γρ + –
– Μαρμελάδα 4 κουταλιές της σούπας
– Καρύδια

για σιρόπι
– Κρύο νερό 150 ml
Ζάχαρη 6 κουταλιές της σούπας

Οι νιφάδες καρύδας είναι προαιρετικές

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά την σόδα με το γιαούρτι και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι με ένα μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε πάλι.
Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να ενσωματωθεί

Αδειάζουμε το μισό περίπου μείγμα μέσα ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Από πάνω απλώνουμε την μαρμελάδα και από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.


Διακοσμούμε με τα καρύδια όπως σας αρέσει.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να δέσει το σιρόπι.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με το ζεστό σιρόπι το κέικ να ποτίσει καλά σε όλη την επιφάνεια.

Αφήνουμε να κρυώσει και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε και με τριμμένη καρύδα, κόβουμε και σερβίρουμε

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΦουσκωτές πιτούλες γεμιστές με πατάτα…
Επόμενο άρθροTo Μαγικό Καζαν Ντιπι…