Σιτάρι βρασμένο

Υλικά

250 γρ σιτάρι
100 γρ μπισκότα
50 γρ σταφίδες
50 γρ καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι
βανίλια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σιτάρι και το μουλιάζουμε για μια ώρα σε κρύο νερό Μετά το βράζουμε για 30-40 λεπτά Το πλένουμε με κρύο νερό και το στύβουμε (χρησιμοποιώ σήτα).
Απλώστε το σιτάρι σε μια πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει για μερικές ώρες (μπορείτε να το ετοιμάσετε από το βράδυ και να το αφήσετε όλο το βράδυ).
Ανακατεύουμε το σιτάρι με τις σταφίδες, τα αλεσμένα καρύδια και τα μπισκότα, τη φλούδα λεμονιού, την άχνη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη αποξηραμένων φρούτων (βερίκοκα, σύκα, χουρμάδες… ό,τι σας αρέσει) Όλα τα είδη ξηρών καρπών (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια…).

Καλό Αποτέλεσμα

Προηγούμενο άρθροΠικάντικες αυγοφέτες με τυρί και μπαχαρικά: Ξυπνήστε τις αισθήσεις σας!
Επόμενο άρθροΜακαρόν για αρχαρίους