Σκαντζόχοιροι με μέλι

Υλικά:

-600 γρ αλεύρι / κοσκινισμένο /
– 1 κσ μέλι
-1 κουπα / 200 γρ / ζάχαρη άχνη / κοσκινισμένη /
-2  αυγά
-1 κουπα λάδι
-1 κουτ σόδα
-1 κουτ κανέλα
-1 κουτ τζίντζερ σε σκόνη
-1 κ.γ ξύδι
-τριμμένα καρύδια
-2 σπαραδια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά και το λάδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη σόδα σβησμένη στο ξύδι, τα ανακατεύουμε όλα καλά, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια μας, σχηματίζουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού. Τα βουτάμε στα χτυπημένα ασπράδια και στη συνέχεια κυλάμε σε χοντροτριμμένα καρύδια.

Τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά. Σε αυτή την περίπτωση μείωσα τη ζάχαρη άχνη για τη ζύμη σε ½ κουτ.. ,και αύξησε την ποσότητα του μελιού στα 2 κουτ. Αφού τα ψήσουμε, αν θέλουμε, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο ψητό σε αλάτι…δε θα το πιστεύετε πόσο νόστιμο γίνεται
Επόμενο άρθροΡεβιθάτο Γλύκισμα. (Νηστίσιμη Παλιά παραδοσιακή συνταγή Θεσσαλίας)