Υλικά για 6 άτομα:

2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το ταψί
300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
200 γρ. τυρί γκούντα ή έμμενταλ, τριμμένο
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα και 1 κρόκος επιπλέον
10 φέτες προσούτο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Αναμειγνύετε σε μπολ τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο. Αλείφετε με λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι και απλώνετε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας.

Απλώνετε πάνω στο φύλλο τις φέτες προσούτο τη μια δίπλα στην άλλη και από πάνω το μείγμα με τα τυριά και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Κολλάτε στις άκρες τα δύο φύλλα και κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης.
Αλείφετε την επιφάνεια της τυρόπιτας με το αυγό, τη χαράζετε ακτινωτά σε 6 κομμάτια και την ψήνετε στον φούρνο για 50’ – 55’ περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής

Προηγούμενο άρθροΠίτα με τα “Ψέματα”
Επόμενο άρθροΤηγανητά φιλετάκια κοτόπουλου με λαχανικά