Συστατικά
2 μεσαίες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
6 κουταλιές της σούπας νερό
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι 
τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις κόψτε σε τετράγωνα 2cm.
Βάλτε τες σε ένα μεσαίο τηγάνι και καλύψτε με νερό. Ρίξτε αλάτι.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι τελείως μαλακά τα κομμάτια πατάτας. (ο χρόνος εξαρτάται πραγματικά από την ποικιλία των πατατών)
Στραγγίστε τυχόν υπερβολική ποσότητα νερού (εάν υπάρχει κάποια ποσότητα).
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ψιλοκόβουμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο.
Λιώνετε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή ένα μασέρ πατάτας, μέχρι να γίνουν πουρές.

 Προσθέστε το μίγμα ελαιόλαδου-σκόρδου, ξύδι και νερό στις πατάτες. Ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε πιπέρι. Ελέγξτε για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι.
Σερβίρετε είτε ζεστό είτε δροσερό με κάποιο τραγανό ψωμί.
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κάποιο ποιοτικό ελαιόλαδο.

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μήλου
Επόμενο άρθροΖύμη για πίτσα σε 10 λεπτά