Σκορδοταλιατέλες με γαρίδες

Υλικά Για 4 μερίδες

400 γρ ταλιατέλες
300 ml. υγρή κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
400 γρ γαρίδες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ πιπέρι
2 κλωναράκια μαϊντανό
Αλάτι και παρμεζανα τριμμένη

Εκτέλεση:

Οι ταλιατέλες βράζονται σε αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεπλύνετε και στραγγίστε.
Βάλτε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό που βράζει για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ταλιατέλες, την υγρή κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αβγού χτυπημένους. Ανακατεύουμε το πιάτο μέχρι να πήξει η κρέμα.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τις γαρίδες.
Τα ζυμαρικά ανακατεύονται και σερβίρονται ζεστά με τριμμένη παρμεζανα. Αν θέλετε, σερβίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Σαντουιτς….γρηγορο, απλό και εύκολο
Επόμενο άρθροΑλμυρή τάρτα με προσούτο, κολοκυθάκια, τυρί