ΣκορδοΨωμάκια 😊

Συστατικά:

Αλεύρι τόσο όσο να γίνει μια μαλακή ζύμη

250 ml – γάλα
50 γραμμάρια – μαργαρίνη
1 κ.γ. – λάδι
1 κ.γ. – ζάχαρη
0,5 κουτ. – αλάτι
1 τεμ – αυγά
35 γραμμάρια μαγιά

Για τη σάλτσα:
Σκόρδο
Φυτικό λάδι

Παρασκευή:

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη μαργαρίνη μέχρι να διαλυθεί η μαργαρίνη, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, κάνουμε ψωμάκια στην επιφάνεια, κόβουμε τις κορυφές με ψαλίδι όπως θέλουμε ή τις αφήνουμε στρογγυλές, αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι (πασπαλίζω και με chia). Ψήστε μέχρι να γίνουν.

Προετοιμασία της σάλτσας:
Πολτοποιήστε το σκόρδο μέσω μιας πρέσας σκόρδου, ψιλοκόψτε τον άνηθο, προσθέστε αλάτι στη γεύση και προσθέστε φυτικό λάδι, ανακατέψτε τα πάντα.
Χωρίζουμε τα τελειωμένα ψωμάκια και τα περιχύνουμε με σάλτσα σκόρδου.

Νόστιμααααααααα 😋😋😋

ΠΗΓΗ: Маргарита Міхайлуц-Павлович

Προηγούμενο άρθροΦασόλια με κόκκινα κρεμμύδια —αβοκάντο—πιπεριές-κολοκυθάκια-καρότα-τυρί φέτα σε βινεγκρέτ λεμονιού
Επόμενο άρθροΧωριάτικο ψωμί στο φούρνο…δείτε και ένα πιάτο έκπληξη να το φάτε