Σκορδόψωμο

Υλικά

αλεύρι – περίπου 700 γραμμάρια
αυγά – 1 τεμ
Γιαουρτι περίπου 400 ml
γιαούρτι – 2 κουταλιές της σούπας για να σβήσει η σόδα
αλάτι – 2 πρέζες
ζάχαρη -1 κ.σ
Ξηρή μαγιά
σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
λάδι – 1 κουταλιά της σούπας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Για επάλλειψη:
Λάδι
σκόρδο – 5 σκελίδες, ψιλοκομμένες
μαϊντανός

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ για να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη. Περιμένουμε να φουσκώσει.
Βάλτε σόδα και αλάτι στο γιαούρτι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 αυγό, αλεύρι, λάδι 1 κουταλιά της σούπας, ξύδι, μαγιά, γιαούρτι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Αφού φουσκώσει, σχηματίζουμε τις πίτες. Λαδώνουμε ένα ταψί.
Βάζουμε τις πίτες αλειμμένες με μείγμα λάδι, σκόρδο και μαϊντανό. Ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο στο φούρνο στους 200 ° μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ Κρασιού…με υπέροχη σάλτσα
Επόμενο άρθροΤηγανιτά Μήλα