Σκουμπρί στο φούρνο

Υλικά:

3 μεγάλα σκουμπριά ή κολιοί
1/2 κεφάλι σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
χυμός από 1 1/2 λεμόνι
φέτες λεμονιού
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

1. Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια μας τα αραδιάζουμε σε ταψάκι και τα χαρακώνουμε καθέτως στη μια τους πλευρά.
2. Βάζουμε στην κοιλιά του κάθε ψαριού από μία σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη.
3. Περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζουμε με τις χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδου.
4. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε κάθε χαρακιά μια φετούλα κομμένη στη μέση, από λεμόνι.
5. Πασπαλίζουμε με ρίγανη περιχύνουμε με το ελαιόλαδο,και προσθέτουμε και μισή κούπα νεράκι.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς αέρα ή πάνω κάτω για 40 περίπου λεπτά.

Λίγα ακόμη μυστικά: Αυτό το φαγητό μπορεί ακόμη να γίνει με γαύρο, σαρδέλα, ακόμη λακέρδα ή παλαμίδα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φιλέτα σκουμπρί με ντοματίνια

Φιλέτα σκουμπρί με ντοματίνια

Το σκουμπρί είναι ένα ψάρι που έχει χίλια πλεονεκτήματα, είναι καλό, είναι υγιεινό, απλό και γρήγορο στην παρασκευή του, είναι και φθηνό… τι άλλο να ζητήσεις Αυτά τα Φιλέτα σκουμπρί με ντοματίνια είναι ένα πραγματικά ορεκτικό πιάτο.

Υλικά

2 καθαρισμένα και φιλεταρισμένα σκουμπρί
10-12 ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι (εγώ δεν εβαλα)
1 κουταλιά αλατισμένη κάπαρη (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1σκελίδα σκόρδο
μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
πιπέρι και αλάτι
λίγα φύλλα βασιλικού
φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Βουτήξτε τα ντοματίνια σε βραστό νερό για λίγα λεπτά, περάστε τα κάτω από κρύο νερό, αφαιρέστε τη φλούδα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους.
Τηγανίζουμε απαλά στο λάδι τη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε 2 κομμάτια, προσθέτουμε τα φιλέτα σκουμπριού και τα αφήνουμε να αρωματίσουν και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ελιές και τα ντοματίνια.


Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 10-12 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά για λίγα λεπτά σωθεί το υγρό μαγειρέματος σε παχύρρευστη σάλτσα.


Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό, αρωματίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΣτριφτά ντόνατς με ρούμι😚
Επόμενο άρθροΣούπερ σπέσιαλ μπανόφι!!!