Ψητός Μπακαλιάρος με ντοματίνια ελιές και κάπαρη

Ένα υγιεινό γεύμα με χαμηλούς υδατάνθρακες, έτοιμο σε 30 λεπτά! 🌿🐟🍅🫒🍋🥘🌿

Συστατικά 🛒

5 φιλέτα μπακαλιάρου, φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο, σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 φλιτζάνια ολόκληρα ντοματινια
3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1/2 κουταλιά της σούπας καρύκευμα ψαριού* ή νιφάδες τσίλι
1 φλιτζάνι ανάμεικτες ελιές
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1 λεμόνι, χυμό

Εκτέλεση

Σκουπίστε τον μπακαλιάρο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές με το καρύκευμα ψαριού.
Προσθέστε τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι σε ένα ταψί και ανακατέψτε τα.
Τοποθετήστε τον σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήστε τον για 10 λεπτά.
Βγάλτε το σκεύος από το φούρνο, μετακινήστε τα λαχανικά για να κάνετε χώρο για το ψάρι και τοποθετήστε τον μπακαλιάρο με
το καρύκευμα ανάμεσά τους. Προσθέστε από πάνω κύβους βουτύρου και κάπαρη.
Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί όπως σας αρέσει.
Αφαιρέστε από το φούρνο, ρίξτε το χυμό του τηγανιού πάνω από τον μπακαλιάρο και τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Σερβίρετε και απολαύστε! 😊

Εάν θέλετε να φτιάξετε δικό σας καρύκευμα ψαριού
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/4 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
1/2 κουταλιά της σούπας πιπέρι
Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ.

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα Νηστίσιμη: Γιατί η Απόλαυση Δε Σταματάει ποτέ
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα Νηστίσιμη: Μια γλυκιά απόλαυση χωρίς τύψεις!