Κουλουράκια Σμυρνέικα

Υλικα

1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο
Μισο κιλο φυτινη
300 γρ ζαχαρη
2 κροκους αυγου
μισο ποτηρι χυμο πορτοκαλιου
1 κουταλακι αμμωνια
ενα σφηνακι λικερ μαστιχας
Μια πρεζα μαστιχα σκονη
Μισο κουταλακι μπεικιν
Μια πρεζα αλατι
1 ασπραδι για επαλειψη και ενα κουταλακι γαλα

Εκτελεση

Χτυπαμε τη φυτινη με τη ζαχαρη παρα πολυ καλα σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψουν, να ασπρισουν .Ριχνουμε τους κροκους αυγου και διαλυουμε την αμμωνια στο χυμο πορτοκαλιου και το προσθετουμε. Ριχνουμε το λικερ μαστιχας, τη μαστιχα, το αλατι και το αλευρι κοσκινισμενο.
Ζυμωνουμε. Στρωνουμε στο ταψι μας λαδοκολλα και πλαθουμε τα κουλουρακια σε οτι σχημα μας αρεσει. Τα μεταφερουμε στη λαδοκολλα και τα περναμε με το ασπραδι που εχουμε χτυπησει με ενα κουταλακι γαλα. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα, στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν, περιπου 15-20 λεπτα (αναλογα το φουρνο).
Καλη επιτυχία
Η Συνταγή είναι της κας Ρουλας Μπραιμιώτου
Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες Κολοκυθιού…νόστιμες που τρώγονται με τη μία
Επόμενο άρθροΚέικ με φρέσκο ​​γάλα και καρύδια