Σνίτσελ κιμά

Υλικά

1 κιλό κιμά
πιπέρι
μοσχοκάρυδο (1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού)
αλάτι
1 αυγό
1/2 κούπα σκληρό τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε)
2 κουταλιές φρυγανιά
μαϊντανός

Για το πανάρισμα:
5 ασπράδια και 3 κροκάδια καλά χτυπημένα (για κάθε 10 σνίτσελ)
τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Ρίχνετε στον κιμά όλα τα υλικά, ζυμώνετε πάρα πολύ καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Μετά τα πλάθετε σαν μεγάλα σουτζουκάκια.
Με την παλάμη σας το χτυπάτε στον πάγκο της κουζίνας,να απλώσει όσο εσείς θέλετε (πάχος περίπου 1 πόντο).

Βουτάμε σε ένα αυγό, μετά σε τριμμένη φρυγανιά. Πριν τηγανίσουμε ξανά σε αυγά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο λάδι, ίσα ίσα να λαδωθεί το τηγάνι σας και τηγανίζετε τα σνίτσελ σε μέτρια φωτιά μέχρι να δείτε ότι το αυγό έχει γίνει χρυσοκίτρινο.

Καλό απόγευμα!
Στην υγειά σας! 🥂

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και ελιές μμμμμ… νόστιμο
Επόμενο άρθροΚουνέλι στο Φούρνο