Σνιτσελ Χοιρινού με σάλτσα μανιτάρια

 

Υλικά
3 ή 4 μπριζόλες χοιρινού κρέατος (χτυπημένες σε λεπτές)
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγα
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα

1/2 Κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
220 gr Μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
2 κσ Βούτυρο
1 κσ αλεύρι
2 κσ σάλτσα σόγιας
2 φλιτζάνια ζωμό (βοδινό ή κοτόπουλο)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάλτε το αλεύρι αφού το αλατοπιπερώστε , τα χτυπημένα αυγά και την φρυγανιά σε 3 χωριστά μπωλ .
Περάστε και τις δύο πλευρές, στο αλεύρι, στη συνέχεια στα αυγά, στη συνέχεια στην φρυγανιά.


Κάψτε το Λάδι σε ένα τηγάνι σε μέση υψηλή φωτιά. Προσθέστε το χοιρινό και σοτάρετε για περίπου 5-7 λεπτά σε κάθε πλευρά (ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να είναι τραγανό.)

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το χοιρινό και αφήστε το στην άκρη, αφήνοντας το λάδι.
Στο ίδιο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 3-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσετε. Αυξήστε τη φωτιά στη μέση και προσθέστε τα μανιτάρια, αλάτοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 3 λεπτά.

Λιώνουμε στο Βούτυρο. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό. Ρίξτε
ζωμό και την σάλτσα Σόγιας και αφήστε το να πηξει και να αρχίσει να βγάζει φυσαλίδας (περίπου 3 λεπτά.)
Επιστρέψτε το χοιρινό πίσω στο τηγάνι και μαγειρέψτε άλλα 4 λεπτά ανά πλευρά.
Βάλτε σε ένα πιάτο τα κομμάτια και καλύψτε με τη σάλτσα.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ!!

ΠΗΓΗ: theperfectlyimperfectlife.com

Προηγούμενο άρθροΑρμένικα μηλοπιτάκια με σταφίδα και καρύδια
Επόμενο άρθροΖουμερό Κέικ σοκολάτας 5 υλικών