Αυτή εδώ η συνταγή για ατζέμ πιλάφι είναι μια παραδοσιακή, πολίτικη συνταγή. Αν και λίγο μπελαλίδικη θα μας προσφέρει μια αξέχαστη γευστική εμπειρία!

Υλικά Συνταγής

 

  • 1 κιλό αρνί (λαιμό αρνιού ή μπούτι)
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες μεγάλες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 στικ κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής
Για αρχή κόβουμε το αρνί μας σε μικρά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (που έχουμε ψιλοκόψει) μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας, το οποίο και τσιγαρίζουμε συνεχώς ανακατεύοντας το. Έπειτα προσθέτουμε και τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε περάσει από τον τρίφτη.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα λίγο νερό ίσα ίσα για να καλύψουμε τα κομμάτια του κρέατος.

Προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα και αφήνουμε το αρνάκι να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι για μια ώρα περίπου. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Λίγο πριν είναι έτοιμο, προσθέτουμε και το ρύζι. Σε περίπτωση που δεν έχουμε αρκετά υγρά για να βράσει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό.
Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις είναι έτοιμο, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αυτό ήταν.
Το ατζέμ πιλάφι μας είναι έτοιμο. Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές

  • Πρέπει να σερβίρουμε αμέσως, ώστε το πιλάφι να παραμείνει μελάτο.
  • Μπορούμε πριν ρίξουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, να το βάλουμε πρώτα σε ένα τηγάνι με βούτυρο ώστε να τσιγαριστεί.

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολα τυροπιτάκια τύπου κουρού
Επόμενο άρθροΤα πιο αφράτα Κρουασάν…βήμα βήμα