Σοκολατένιο κέικ με καρδιά σοκολάτας 😋

Ένα σούπερ λαχταριστό σοκολατένιο απαλό κέικ με κρέμα σοκολάτας μέσα !!! Εξαιρετικό για πρωινό ή σνακ. Εδώ είναι η συνταγή για μία φόρμα 20 εκ

Υλικά

Για την κρέμα
20 γρ κορν φλαουερ
20 γρ ζάχαρη ή γλυκαντικό
Ένα κουταλάκι του γλυκού πικρό κακάο
2 κομμάτια 90% έξτρα μαύρη σοκολάτα κουβερτουρα
160 ml γάλα

για το κεικ 
100 ml νερό
40 γρ πικρό κακάο
2 αυγα
110 γρ ζάχαρη
40 γρ σπορέλαιο
80 γρ αλεύρι 00
Μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα λοιπόν ετοίμασα την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψα το κορν φλαουερ, τη ζάχαρη με το πικρό κακάο, μετά πρόσθεσα το γάλα και το έβαλα να πάρει βράση,
ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, πρόσθεσα την μαύρη σοκολάτα, ανακάτεψα να λιωσει και να σφίξει και αφήνω στην άκρη

Για το κέικ:
Σε ένα μπολ έβαλα το νερό με το πικρό κακάο, Χτυπησα τα αυγά με τη ζάχαρη, μετά πρόσθεσα το σπορέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ
και μια πρέζα αλάτι, έριξα το μισό μείγμα και εψησα στους 170° για 12 λεπτά, μετά έριξα την κρέμα αφήνοντας ελεύθερες τις άκρες
και έριξα το άλλο μείγμα από έξω προς το κέντρο και μαγείρεψα για άλλα 12 λεπτά…
Μόλις βγήκε από το φούρνο και το πασπαλίσαμε με ζάχαρη άχνη.. Το προτείνω γιατί είναι πολύ νόστιμο

Καλή Απόλαυση

Gessica Bellino Consoli

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστή σοκολατόπιτα από το τετράδιο των συνταγών
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με κοτόπουλο και μπέικον πικάντικο σκόρδο κρεμμύδια, πιπεριές και παρμεζανα