Σοκολατένιο Κέικ Μπριος

Υλικά

Για 2 μπριός

Για τη ζύμη

4¼ φλιτζάνια (530g) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι (100g) ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας (10g) Στιγμιαία ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
2/3 φλιτζάνι (155g) Βούτυρο, μαλακό, σε κύβους
Λάδι για λίπανση

Για την γέμιση

(130g) σοκολάτα, λιωμένη
1/3 φλιτζάνι (40g) σκόνη κακάου
1/2 φλιτζάνι (62g) ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι (115g) βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπι

1/3 φλιτζάνι (80 ml) νερό
1/3 φλιτζάνι (67g) ζάχαρη

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ βάλτε το άγκιστρο ζύμης, τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη στιγμιαία μαγιά, ανακατέψτε.
Προσθέστε γάλα, αυγά, αλάτι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε το βούτυρο, έναν κύβο κάθε φορά, ενώ ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά, έως ότου η ζύμη είναι λεία και ελαστική.
Τοποθετήστε τη ζύμη σ ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε τη να ανέβει στο ψυγείο, όλη τη νύχτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ (που να αντεχει στην φωτιά) τοποθετήστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο, τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη άχνη.
Τοποθετήστε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσει.

Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Λιπάνετε δύο ταψιά (23×10 cm) με λάδι και καλύψτε το κάτω μέρος κάθε ταψιού με αντικολλητικό χαρτί.
Διαιρέστε τη ζύμη στα 2, ενώ δουλεύετε το ένα κομμάτι κρατήστε το δεύτερο καλυμμένο στο ψυγείο.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε με τον πλάστη ένα ορθογώνιο περίπου κομμάτι (38×25 cm).
Απλώστε το μισό μείγμα σοκολάτας πάνω αφήνοντας περιθώριο (1/2 cm) παντού.


Κυλήστε σφιχτά μία από τις μακρύτερες πλευρές σε σχήμα λουκάνικου. Εάν σε αυτό το σημείο η ζύμη είναι πολύ μαλακή, βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη στο μισό κατά μήκος, έτσι ώστε να έχετε δύο μακριά κομμάτια με το εσωτερικό εκτεθειμένο.


Γυρίστε κάθε κομμάτι ώστε να φαίνεται η γέμιση προς τα πάνω.
Ξεκινώντας από το ένα άκρο, σηκώστε το ένα κομμάτι στο άλλο, στρίβοντας μαζί αλλά διατηρώντας το γέμισμα εκτεθειμένο, για να φτιάξετε μια στριμμένη πλεξούδα.


Κολλήστε τα άκρα της ζύμης μαζί για να κάνετε το μήκος μικρότερο και, στη συνέχεια, πιέστε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί.
Καλύψτε χαλαρά το ταψί με πλαστική μεμβράνη ή βρεγμένη πετσέτα και αφήστε το να ανέβει σε ζεστό μέρος για 1 έως 1½ ώρες.
Επαναλάβετε με το δεύτερο μέρος της ζύμης.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Φτιάξτε το σιρόπι: σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη και το νερό.Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράστε 5 λεπτά.
Αφαιρέστε τα κέικ από το φούρνο και αμέσως αλείψτε το σιρόπι μ ένα πινέλο. Αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
Ένα υπέροχο κέικ μπριός που θα συνοδέψει τον καφέ σας ιδανικά!!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!!!

Σοκοκατενιο Κεικ Μπριος

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscibe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣνακ με τυρί και ζαμπόν
Επόμενο άρθροΣνίτσελ Κοτόπουλου με Σάλτσα Ντομάτας