Πουτίγκα σοκολάτας

Η διαφορά είναι η προσθήκη παγωμένου νερού στο τέλος, που δίνει πολύ πιο ελαφριά και λεπτή γεύση στο γλυκό και η χρήση κομματιών κέικ.
Επειδή μου είχαν μείνει δύο μικρά κομμάτια από το κέικ του Αγίου Βαλεντίνου, τα οποία είχαν ήδη στεγνώσει ελαφρώς στο ψυγείο, αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω με αυτήν την κρέμα σοκολάτας.
Η συνταγή είναι πανεύκολη και πολύ πετυχημένη 😉

Υλικά

☑️1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
☑️2 κρόκοι
☑️3 κουταλιές της σούπας αλεύρι (γεμάτο)
☑️6 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη
☑️3 κουταλιές της σούπας κακάο
☑️100g μαύρη σοκολάτα (ίσως και γάλακτος)
☑️1 κουταλιά της σούπας λάδι
☑️200ml Παγωμένο Νερό!
☑️ Κομμάτια κεικ (ίσως χωρίς)
➡️Διακόσμηση – προαιρετική

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και τους κρόκους. Τα ανακατεύουμε όλα καλά και τα βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξουν. Μετά από 5-6 λεπτά, σβήνετε και προσθέτετε τη θρυμματισμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε παγωμένο νερό ή παγάκια.
Ανακατεύουμε με το μίξερ και απλώνουμε την κρέμα σε μπολ, στον πάτο των οποίων έχουμε σπάσει κομμάτια κέικ.

Αφού κρυώσει, φυλάσσεται στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Πριν το σερβίρισμα μπορεί να διακοσμηθεί με φιστίκια Αιγίνης, κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή άλλα….

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστές και εύκολες μπάλες με πλιγούρι και σοκολάτα!
Επόμενο άρθροΠιτσάκια Σαλιγκάρι