Σοκολατένιο κέικ…χωρίς αυγά 

Διαστάσεις του ταψιού / καλουπιού / φόρμας
21×32 cm ή 24×24 cm

Υλικά

κέικ:
-2 κούπες γάλα 
-1 κουπα ζάχαρη
-6 κουταλιές λάδι
-1 κουταλιά της σούπας κανέλα 
– μπέικιν πάουντερ
-3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
-3 φλιτζάνια αλεύρι
-5 κουταλιές μαρμελάδα 

Γέμιση:
-5 κουταλιές μαρμελάδα 
-100 γραμμάρια σοκολάτας

Συστατικά γλάσου:
-200 γραμμάρια σοκολάτας
-6 κουταλιές λάδι
-6 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη τη μαρμελάδα το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ την κανέλα και το κακάο ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο υγρό μείγμα τα ξηρά συστατικά και ανακατευουμε έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνουν μία κρέμα σφιχτή.

Σε ένα βούτυρο-αλευρωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μισό μείγμα ισιώνουμε και και ψήνουμε μέχρι να είναι ετοιμο και το ελεγχουμε με την οδοντογλυφίδα.
Σε ένα μπεν μαρι ρίχνουμε τη σοκολάτα και την μαρμελάδα και τα λιώνουμε σε ενα υγρό μείγμα.
Βγάζουμε το κεικ απο το φούρνο και αδειάζουμε το μειγμα μαρεμαλαδα πάνω από την πρώτη βάση του κέικ. Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. 
Σε ένα μπεν μαρι λιώνουμε πάλι σοκολάτα με το γάλα και το λάδι και αδειάζουμε το γλασσο από πάνω, και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει το γλάσο.

Βγάζουμε κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροOreo CheeseCake…με μια σοκολάτα δέλεαρ
Επόμενο άρθροΓρήγορo Γλυκό με κρέμες δύο χρωμάτων