ΥΛΙΚΑ
30 γρ κουβερτουρα σοκολάτα, σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
3 αυγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Προετοιμασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς C. 
Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψακι  20 εκ και ρίξτε σε όλη την βάση σκόνη κακάο. 
Τώρα μέσα σε ένα μπολάκι που είναι μέσα σε μία κατσαρόλα που έχει νερό που βράζει από κάτω, λειώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο. 

Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε και ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη σκόνη υπόλοιπη κακάου, τα αυγά και τη βανίλια. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. 

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στο φούρνο, στη συνέχεια το βγάζουμε σε μια σχάρα και το κρυώνουμε εντελώς. 
Τα κομμάτια μπορούν επίσης να επαναθερμανθούν για 20 έως 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων πριν το σερβίρουμε. 

Προηγούμενο άρθροΚολοκύθα με Μέλι και Καρύδι
Επόμενο άρθροΣυνταγή για Ρυζόγαλο Καστοριανό!