Σοκολατόπιτα 

Συστατικά

Ζύμη (200 ml ποτηρι):
-2 ποτήρια αλεύρι
-2 ποτηρια ζάχαρης
-1/2 ποτήρι λάδι
-2 ποτηρια γιαούρτι
-2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
-2 κουταλάκια του γλυκού κακάο (πιο σκούρο).

Επικάλυψη:
-10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
-10 κουταλάκια του γλυκού γάλα
-100 γρ. βούτυρο
-100 γρ. σοκολάτα
-1 κουταλιά της σούπας ρούμι (προαιρετικά).

Παρασκευή

Βάλτε αλεύρι, μαγειρική σόδα και κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε σταδιακά το γιαούρτι, ανακατεύοντας συνεχώς για σβώλους, και τέλος το λάδι. Ανακατεύουμε με μίξερ μέχρι να γίνει λεία η ζυμη. Στρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε στους 220 ° C στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Όσο ψήνεται το κέικ, κάντε μια επικάλυψη. Βάλτε το ψιλοκομμένο βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και το ρούμι αν θέλετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα και να επιτευχθεί μια λεπτή-παχιά επικάλυψη, η οποία είναι γρήγορη.
Ψημένο και ακόμα ζεστό κέικ στο ταψί, κόψτε το σε μικρούς κύβους και περιχύστε παντού με την επικάλυψη.


Αφήστε το κέικ να απορροφηθεί και να κρυώσει καλά …

και απολαύστε!

Προηγούμενο άρθροΠίτα με ρύζι σύμφωνα με τη συνταγή της μαμάς!
Επόμενο άρθροΕύκολη σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο