Σουπιές με χόρτα

Οι Σουπιές με χόρτα μαγειρεύονται με φρέσκα βότανα σε αυτό το πολύ νόστιμο πιάτο, το οποίο συνδυάζει τις γεύσεις της στεριάς και της θάλασσας.

Υλικά

1,5 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες λίγο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια ξερά
1 κρασοπότηρο κρασί
αλάτι πιπέρι πάπρικα
1 κσ ντοματοπελτε
400 γρ Σπανάκι
1 ματσακι άνηθο
μάραθο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
2 λεμόνια

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και μόλις κάψει, σοτάρετε σε αυτό τις σουπιές με τα κρεμμυδάκια ξερά
και σβήνετε με κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί
Ρίχνω αλάτι πιπέρι πάπρικα πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Αφού βράσουν τις βγάζω και ρίχνω στο ζουμί το σπανάκι άνηθο μάραθο και
φρέσκα κρεμμυδάκια Όταν είναι έτοιμα ρίχνω τις σουπιές μέσα. Λίγο πριν από το τέλος, σβήνετε με τον χυμό απο 2 λεμονια και έτοιμες

Kαλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Κυριακη Μανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι

Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά της συνταγής μας

1 σουπιά φρέσκια ή κατεψυγμένη 1000-1200 γρ. κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
500 γρ χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
πάπρικα γλυκιά
τζίντζερ σκόνη
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
300 γρ μακαρονάκι κοφτό
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
2-3 μπαχάρια

Εκτέλεση της συνταγής μας

Πλένουμε, σουρώνουμε την σουπιά, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, και την σωτάρουμε με το μισό λάδι σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπαχάρι, τζίντζερ, πάπρικα, αλάτι, και αφήνουμε για 10 λεπτά να σωταριστούν.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 10 λεπτά να εξατμισθεί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 1 λίτρο ζεστό
ζωμό λαχανικών ή νερό και αφήνουμε τη σουπιά να βράσει 20-25 λεπτά.
Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα το μακαρονάκι και αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει.

Αφαιρούμε από την θερμοκρασία, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα, αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε!!

Photο: Το Πιθάρι

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με απαλή κρέμα λεμονιού
Επόμενο άρθροΠιροσκί Πατάτας