Συστατικά

1 φλιτζάνι σουσάμι 
2 φλιτζάνια αλεύρι (γενικής χρήσης)
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη 
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (μαλακωμένο)
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό

Βήματα για να τa κάνετε
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 C.
Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζετε τους σπόρους σουσαμιού μέχρι να ροδίσουν, κουνώντας τη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συχνά για να τους κρατήσετε σε κίνηση. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το νερό, το μπεικιν, τη βανίλια, το αλάτι και το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, κτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά, περιστασιακά ξύσιμο του μπολ.

Με ένα κουτάλι ή σπάτουλα, ανακατέψτε το 1/2 φλιτζάνι σουσάμι.
Χρησιμοποιήστε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού ζύμη για κάθε κουλουράκι, δώστε σχήμα ωοειδές περίπου 5 εκ σε μήκος και και βάλτε το μέσα στο σουσάμι. Τοποθετήστε τα στο ταψί σε απόσταση περίπου 2 εκ .
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν. 

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: thespruceeats.com

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΜία Υπέροχη τάρτα με μέλι….σαν μελόπιτα