Σουτζουκάκια

Χυμώδη Σουτζουκάκιαπου έχουν ψηθεί αργά στο φούρνο, ενώ η εκπληκτική σάλτσα σιγοβράζει στη φωτιά, στη συνέχεια χύνεται πάνω από τα Σουτζουκάκια, καλυμμένα με αλουμινόχαρτο και ψήνονται για άλλα 40 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Υλικά

1 κιλό κιμά βοδινού ή αρνιού.
2 αυγά,
4 σκελίδες σκόρδο,
1 κρεμμύδι τριμμένο,
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο,
1 φλιτζάνι φρυγανιά,
λίγη ρίγανη,
1/2 κουταλάκι κανέλα,
2 κουταλιές κύμινο,
αλάτι & πιπέρι για γεύση.

Σάλτσα ..
2 κουτιά ξεφλουδισμένες ντομάτες,
2 σκελίδες σκόρδο,
2 φύλλα δάφνης,
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,
αλάτι και πιπέρι για γεύση,
λίγη κανέλα,
2 κουταλιές κύμινο,
1 κουταλιά της σούπας πάστα τομ,
2 ή περισσότερα φλιτζάνια νερό,

Εκτέλεση

Ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας τα χέρια και σχηματίστε τα σουτζουκάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ίσα που να τα χωράει, τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 10΄, μέχρι να ροδίσουν. Οσο ψήνονται φτιαχνουμε την σάλτσα.

Αφού μαγειρέψετε-σοτάρετε τα μπαχαρικά με σκόρδο & κρεμμύδι, προσθέστε ντομάτες, νερό, κρασί & φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να σιγοβράσει τουλάχιστον μία ώρα προσθέτοντας νερό όσο χρειάζεται. Όταν μειωθεί αλλά εξακολουθεί να είναι πικάντικο, ρίξτε τα ψητά κεφτεδάκια, αφού πρώτα πετάξτε τυχόν περίσσεια λίπους, λάδια από αυτά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 30, 40 λεπτά ..

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με πραλίνα φουντουκιού ή νουτέλα
Επόμενο άρθροΧαλβάς με Σιμιγδάλι στο τηγάνι της γιαγιάς