Δείτε κι άλλες συνταγές: Γιουβέτσι κοτόπουλο…δείτε πόσο απλά το κάνω | Γιουβαρελάκια σε κρεμώδη σάλτσα αυγολέμονο

Σουτζουκάκια με μισό κοφτό μακαρονάκι

ΥΛΙΚΑ:
Για τα σουτζουκάκια
500γρ. κιμάς μισός μισός (χοιρινό μοσχάρι)
1 αυγό
λίγο γάλα
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
λίγο κύμινο
2 σκελίδες σκόρδου
λίγο ελαιόλαδο
Για το κοφτό μακαρονάκι
250γρ. κοφτό μακαρονάκι
αλάτι, ελαιόλαδο
Τυρί τριμένο ρεγκατο

Για τη σάλτσα
200γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
200ml χυμός ντομάτας
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
1 ξερό κρεμμύδι (μεγάλο)
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδου
ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
1 φύλλο δάφνης
3 καρφάκια γαρύφαλλο
λίγα πράσινα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε με το σκόρδο, το οποίο θα περάσουμε με λίγο ελαιόλαδο στο μούλτι μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε ένα λεκανάκι για να ενώσουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια.
Ξεκινάμε με το μείγμα ψωμί-ελαιόλαδο, στο οποίο θα προσθέσουμε το αυγό και το γάλα και θα χτυπήσουμε καλά με το σύρμα. Αφού το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνουμε τους δύο κιμάδες και στη συνέχεια το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο κύμινο. Πλάθουμε με τα σουτζουκάκια, δίνοντας ένα μακρόστενο σχήμα. Στη συνέχεια τα αφήνουμε λίγο να σφίξουν. Όταν παρέλθει ο χρόνος, απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ταψί και ραντίζουμε τα σουτζουκάκια με λίγο ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά (αν θέλουμε μπορούμε να τα τηγανίσουμε αντί να τα ψήσουμε στο φούρνο).

Για το κοφτό μακαρονάκι ξεκινάμε βράζοντας το σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι , και το βάζουμε ξανά στην ίδια κατσαρόλα, με λίγο λάδι που έχει κάψει, και ανακατεύουμε καλά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια την πιπεριά και το κρεμμύδι. Το σκόρδο το θέλουμε ψιλοκομμένο. Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια και το χυμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο. Προσθέτουμε έπειτα το κρασί, τη δάφνη, το γαρύφαλλο, το σκόρδο, αλάτι,πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη. Όταν δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα από το κρεμμύδι μας πολύ ψιλοκομμένα. Σερβίρουμε το πιάτο μας με τη σάλτσα στα σουτζουκάκια και το μακαρονάκι με το τριμμένο τυρί πάνω του.

Καλή επιτυχία!

Δείτε κι άλλες συνταγές: Γιουβέτσι κοτόπουλο…δείτε πόσο απλά το κάνω | Γιουβαρελάκια σε κρεμώδη σάλτσα αυγολέμονο
Προηγούμενο άρθροΓλυκάκι μπανάνας με καραμέλα και παγωτό
Επόμενο άρθροΦτηνή , γρήγορη και νόστιμη, όλη η οικογένεια το λατρεύει