Σουτζουκάκια με ρύζι

Υλικά

1 κιλό κιμάς κιμάς (μοσχάρι, χοιρινό ή συνδυασμός)
2 αυγα
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1/4 φλιτζάνι γάλα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας Κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
αλατοπίπερο
2 κονσέρβες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού Κύμινο

Για το ρύζι :
1 πακέτο ρύζι μπασμάτι
Λίγο λάδι
Λίγο νερό

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί (χωρίς κρούστα) στο γάλα για περίπου 10 λεπτά
Ανακατεύουμε μαζί τον κιμά, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το ψωμί και τα αυγά
Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε απαλά στο λάδι μέχρι να ροδίσουν
Για τη σάλτσα, σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, περισσότερο κύμινο και αλατοπίπερο
Προσθέστε το κρασί και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πήξει κάπως
Προσθέστε τη σάλτσα στο τηγάνι με τα ψημένα κεφτεδάκια να παρουν μια βράση και ειναι ετοιμα !!!!

Για το μπασμάτι : βαζουμε σε μια κατσαρολα λαδι να σκεπαστεί ο πάτος λιγο αλατι και οταν κάψει το λαδι ριχνουμε το ρυζι ανακατεύουμε συνεχώς μεχρι να παρει λιγο χρωμα..!
Σε μια κούπα ρυζι ειναι δυο κούπες νερο εγω εβαλα 4 κούπες τσαγιού ρυζι και 8 κούπες νερο !!!
Χαμηλωνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτα !!!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εάν το μείγμα φαίνεται πολύ στεγνό, προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά πριν το μαγείρεμα
Συχνά προσθέτω και ψιλοκομμένο δυόσμο στο μείγμα των κεφτεδών

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια με πλιγούρι…Έγινε πολύ νόστιμο πιάτο!
Επόμενο άρθροΡολάκια Μελιτζάνας με τυρί….της Κατερίνας