Μπέργκερ με σπιτικούς κεφτέδες και καραμελωμένα κρεμμύδια!

Αυτό το μπέργκερ δεν είναι απλά ένα συνηθισμένο σάντουιτς. Είναι μια γευστική πανδαισία που συνδυάζει ζουμερούς, σπιτικούς κεφτέδες με γλυκά και καραμελωμένα κρεμμύδια, δημιουργώντας μια αξεπέραστη εμπειρία.

Ας ξεκινήσουμε με τους κεφτέδες:

  • Φτιάχνονται με αγάπη από φρέσκο κιμά, ψωμί που μουλιάζεται στο γάλα, αβγό, μυρωδικά και μπαχαρικά.
  • Ζυμώνονται καλά και ψήνονται με προσοχή, μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια κρούστα και να παραμείνουν ζουμεροί στο εσωτερικό.
  • Η γεύση τους είναι πλούσια και εκλεπτυσμένη, με νότες από κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό, που δένουν αρμονικά με τον κιμά.

Και τώρα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • Κόβονται σε λεπτές φέτες και σοτάρονται υπομονετικά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν.
  • Η ζάχαρη καραμελώνει και χαρίζει στα κρεμμύδια μια σαγηνευτική γλυκιά γεύση, με νότες βαλσάμικου ξιδιού για μια πινελιά οξύτητας.
  • Η υφή τους γίνεται βελούδινη και ταιριάζει τέλεια με τους ζουμερούς κεφτέδες.

Και φυσικά, δεν γίνεται μπέργκερ χωρίς ψωμάκι:

  • Αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ, ιδανικά ψημένα, έτοιμα να αγκαλιάσουν όλη αυτή την γευστική αρμονία.
  • Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας toppings, όπως ντομάτα, μαρούλι, αγγουράκι τουρσί, κέτσαπ, μαγιονέζα ή μουστάρδα.

Ετοιμάστε λοιπόν τα υλικά σας και ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία!

Υλικα:

2 ψωμάκια για μπεργκερ με σουσαμι
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
κetchup
τυρί γκούντα
Μουστάρδα Ντιζόν
1 μεγαλύτερο κρεμμύδι για καραμελοποίηση και 1 μικρό για τα μπιφτεκια.
2 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι πιπέρι ρίγανη για τον κιμά
λίγο λάδι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση

Ετοίμασα τους κεφτέδες μου ανακατεύοντας τον κιμά με ένα αυγό, αλάτι πιπέρι ρίγανη και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Τα ίσιωσα και τα τηγάνισα στο τηγάνι. Για να γίνουν ζουμερά από μέσα τα αφήνουμε να τηγανιστούν χωρίς να τα πιέσουμε.


Έκοψα σε φέτες το κρεμμύδι και το έβαλα στο λαδι από τα μπεργκερ να τσιγαριστούν, μετά πρόσθεσα τη ζάχαρη και το άφησα να λιώσει και να καραμελώσει.
Έκοψα τα ψωμάκια, άλειψα από τη μια μουστάρδα, από την άλλη τη κetchup και άρχισα να στρώνω: το κεφτε το τυρί,
την κομμένη ντομάτα, το κρεμμύδι και κλείσαμε. Από πάνω καρφωσα ένα ξυλάκι για σουβλάκι και τέλος!
Έχετε ένα σάντουιτς για πρωινό, μεσημεριανό ή για το σχολείο 😉!

Καλή Επιτυχία!

Изпитаните рецепти на Марчето

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kεφτέδες από κόκκινες φακές

Οι κεφτέδες από κόκκινες φακές είναι μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική στους κλασικούς κεφτέδες από κρέας. Είναι φτιαγμένοι από πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κόκκινες φακές, λαχανικά και μπαχαρικά, και μπορούν να σερβιριστούν ως κυρίως πιάτο ή σε μπέργκερ. Είναι ιδανικοί για όσους είναι χορτοφάγοι ή επιθυμούν μια υγιεινή επιλογή στη διατροφή τους.

Υλικά

Για τους φακοκεφτέδες χρειάζεστε:
Κόκκινη φακή 250
Κρεμμύδια, πράσα
Κύμινο
Σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένο
Αλάτι
Αλεύρι 2-3 κ.σ
κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
ρίγανη
Λάδι για το τηγάνισμα 2 κουταλιές της σούπας, μπορεί να είναι και στο φούρνο,
μετά πασπαλίζουμε μόνο το πάνω μέρος των κεφτεδών με λίπος

Εκτέλεση

Οι φακές βράζονται, γίνονται γρήγορα οι κοκκινες φακές, μετά μπορούν να γίνουν πουρέ, τις πολτοποιώ με ένα πιρούνι.
Καρύκευσα με αλάτι, κύμινο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο,σκόρδο, πράσο, μισή κοκκινη πιπεριά, ριγανη, πρόσθεσα αλεύρι για να απορροφήσει τα
περιττά υγρά και να γίνει εύκολο να πλάθουμε μπαλάκια. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου δύο με τρία λεπτά, γυρίζοντας πολλές φορές. Συνήθως τα ψήνω στο φούρνο.

Εξαιρετικά νόστιμα κεφτεδάκια.
Σας εύχομαι μια πολύ όμορφη μέρα!

Η Συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kεφτέδες μπακαλιάρου

Kεφτέδες μπακαλιάρου

Συνταγή για 20 κεφτεδες

Υλικά

500 γρ. πατάτες
500 γρ. ξαλμιρισμένου μπακαλιάρου
1 κλωναράκι μαϊντανό
1 ή μισό μικρό λευκό κρεμμύδι
2 ολόκληρα αυγά
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό και όταν βρασουν τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με έναν πουρέ πατάτας.
Στο πλάι βράζουμε και τον μπακαλιάρο βυθίζοντάς τον σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, δυο φύλλα δάφνης και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
Ανάβουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.

για το μείγμα
Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόκαλα και διαλλύουμε το κρέας με τα χέρια μας και μετά το προσθέτουμε
στον πουρέ, προσθέτοντας τον πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι, τα δύο αυγά και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι και το μείγμα σας είναι έτοιμο.

Με τη βοήθεια δύο ελαφρώς βρεγμένων κουταλιών, παίρνετε μέρος από το μείγμα και το ζυμώνετε να σφίξει, στη συνέχεια το γυρίζετε
απαλά στα χέρια σας για να αποκτήσει κυλινδρικό σχήμα και κυλήστε κάθε κεφτε στο άσπρο αλεύρι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με μια γενναία δόση ηλιέλαιο ανάβουμε τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά και στη συνέχεια τηγανίζουμε μερικούς κεφτέδες τη φορά και τις αφαιρούμε από το λάδι όταν ροδίσουν. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλατίζουμε ελαφρά την επιφάνεια και σερβίρουμε.
Αν θέλετε να ψήσετε τους κεφτεδεσ στο φούρνο, τον προθερμαίνετε στους 180° και τις ψήνετε σε λειτουργία αερα για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τελείως.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτό Κουνουπίδι 🥦 – η αγαπημένη μου συνταγή!
Επόμενο άρθροΣαλάτα Γίγαντες με υπέροχο dressing