“Σουτζούκ Λουκούμ” με σοκολάτα και σαντιγί

Συστατικά:

600 ml γάλα (εκ των οποίων 150 ml για την ανάμειξη των συστατικών για την κρέμα)
140 γραμμάρια κοκκοποιημένης ζάχαρης
60 γρ πικρό κακάο
40 γραμμάρια μαλακού αλεύρου σίτου τύπου 00
60 γρ βούτυρο
40 γρ αλεύρι καρύδας
40 γρ ψιλοκομένο καρύδι
200ml γλυκιά κρέμα σαντιγί (κρυωμένη καλά)

ορθογώνιος δίσκος ρυχός 22×34 εκ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλυκό μας σε ένα δίσκο τον οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και στη μισή επιφάνεια απλώνουμε το αλεύρι καρύδας και στην άλλη μισή το τριμμένο καρύδι όπως βλέπετε στην εικόνα και το ισιώνουμε.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κακάο το αλεύρι τη ζάχαρη και τα αναμειγνύουμε στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο το γάλα (150 ml) κάθε φορά και συνεχίζουμε την ανάμειξη μέχρι να πάρουμε ένα ρευστό σοκολατένιο μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μέσα σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μέσα στο γάλα προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε σιγά-σιγά σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά όταν πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει και να ομογενοποιηθεί σε μία ωραία πηχτή κρέμα σοκολατένια.

Αρχίζουμε και ρίχνουμε και να απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας επάνω από την καρύδα και το καρύδι και με μία σπάτουλα το ισιωνουμε πολύ καλά.


Εφόσον ολοκληρωθεί το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και αρχίζουμε να τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί όταν βγάλουμε από το ψυγείο το γλυκό μας τότε απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί και με μία σπάτουλα την ισιώνουμε να καλύψει όλη τη σοκολάτα.
Ξεκινάμε με ένα μαχαίρι χωρίζουμε στη μέση το δίσκο αρα από την μία μεριά υπάρχει καρύδα και από το άλλο το καρύδι και κόβουμε λωρίδες πλάτους 5cm καθεμία

και της ρολάρουμε να τυλιχτούν


Βάζουμε τα ρολάκια σε ένα δίσκο και σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό κέικ εκλέρ, το οποίο είναι εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία
Επόμενο άρθροΣπιτική κέτσαπ.