Σουφλέ Ζυμαρικών – Ογκρατεν

Η Συνταγή είναι του διακεκριμένου Chef AlexiosNikoloutsopoulos

Την συνταγή την έχω δουλέψει μαζί με έναν ΙΤΑΛΟ ΣΕΦ και φίλο ΜΟΥ και έχουμε καταλήξει σε αυτά τα υλικά και σε αυτή την εκτέλεση που είναι πολύ νόστιμη.
Μετά από πολλές δοκιμές σας το παρουσιάζουμε,αυτό το φαγητό θα το λατρέψετε και μπορείτε να το παρουσιάσετε και στους φίλου σας.

Υλικά

Ποσότητα για ένα κανονικό ταψί για 4 άτομα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 καρότα
1 Συσκευασία μανιτάρια φρέσκα άσπρα η κονσέρβα
1 μικρό παριζακι η 350γρα. η ζαμπον σε κύβους.
300 γραμμάρια μπέικον
200 γραμμάρια ενταμ τριμμένο
200 γραμμάρια Γκούντα τριμμένο
200 γραμμάρια ρεγκατο τριμμένο η γκεριγκολ
1 πακέτο λαζάνια η ζυμαρικά Λιγκουινι
1 κρέμα γάλακτος 500 ml
4 αυγά
Αλάτι Πιπέρι
1 κούπα γάλα εβαπορέ
Λίγο ελαιόλαδο
1 συσκευασία χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο 250 ml

*Τα μανιτάρια να τα καθαρίσετε με ένα μικρό μαχαίρι η με έναν καθαριστή μην τα πλύνετε διότι έχουν την ιδιότητα να ρουφούν την υγρασία και αυτό δεν θα είναι καλό στο τσιγάρισμα διότι από μόνα τους έχουν μέσα πολύ νερό!!!* Όλα τα τυριά τα ανακατεύεται όλα μαζί σε ένα μπολ.

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μικρό κατσαρόλι η σε ένα βαθύ τηγάνι TEFAL ρίχνουμε λίγο λάδι κόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε έπειτα πρόσθετε τα 3 καρότα τριμμένα και τα τσιγαρίζετε και αυτά ,πρόσθετε σε μικρά κομματάκια το ζαμπόν η το παριζακι ότι εσείς θέλετε + το μπέικον και αυτό σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε και τσιγαρίζετε και αυτά, στη συνεχεία προσθέτουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αφού τσιγαριστούν λίγο και τα μανιτάρια ρίχνουμε το μικρό πουμαρο χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε.
Μόλις βράση το μείγμα μαζί με την ντομάτα και δείτε ότι μείνει με το λάδι σβήνετε το μάτι και το αφήνετε να πάρει την φωτιά του. Έπειτα σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι την μέση και αφού βράσει ρίχνουμε 2 κουταλιές αλάτι της σούπας ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα λαζάνια για 10 λεπτά.

Στην αρχή ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν. Αφού βράσουν τα λαζάνια τα σουρώνουμε και αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα που έχουν βράσει και ρίχνουμε μέσα σε αυτή ένα κομμάτι βούτυρο, μόλις το βούτυρο λιώσει σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα τα λαζάνια βάζουμε και το καπάκι της κατσαρόλας και κουνάμε πάνω κάτω την κατσαρόλα κρατώντας το καπάκι για να μην μας φύγει για να τσιγαριστούν τα μακαρόνια και το βούτυρο να πάει παντού.

Μετά παίρνετε ένα ταψί τετράγωνο η πυρίμαχο ότι έχει ο καθένας και το βουτυρώνουμε παντού με το υπόλοιπο κομμάτι από το βούτυρο, και έπειτα ρίχνουμε στο ταψί τα βρασμένα λαζάνια να πάνε σε όλη την επιφάνεια. Μετά ρίξτε την γέμιση που έχουμε φτιάξε στο τηγάνι και το μισό μέρος από τα τυριά που τα έχουμε ανακατεύσει σε ένα μπολ όλα μαζί. Και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μα την πιρούνα να πάνε παντού όλα τα υλικά και να είναι ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια με το υπόλοιπο μέρος από το τριμμένο τυρί το οποίο ρίχνουμε από πάνω ξανά ομοιόμορφα για να κάλυψη όλη την γέμιση και το ταψί και να μην φαίνονται τα μακαρόνια. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλο το γάλα εβαπορέ και τα αυγά και τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα με το γάλα και στη συνέχεια ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Αμέσως μετά ρίχνουμε πάλι ομοιόμορφα την κρέμα γάλακτος η οποία πρέπει να πάει παντού στο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά τοποθετούμε και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 200 βαθμούς. Και έχουμε και το νου μας!!! Μόνο θέλει μια μικρή προσοχή στο αλάτι διότι ρίχνουμε αλάτι στα μακαρόνια όταν βράζουν και επίσης όλα τα τυριά έχουν την αλμύρα τους έχουμε ρίξει και αλάτι στην γέμιση με την σάλτσα ντομάτας.
*Είναι ένα φαγητό πολύ όμορφο στην γεύση λίγο δύσκολο στην εκτέλεση για αρχάριους επίσης είναι λίγο λιπαρό και τα υλικά ίσως σας φανούν λίγο ακριβά, λόγο κρίσης αλλά μια φορά θα το φτιάξετε.


Καλή επιτυχία
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δείτε το βίντεο της Συνταγής 

 

Προηγούμενο άρθροΌταν η καραμέλα συνδυάζεται με την κρέμα γίνεται υπέροχη.
Επόμενο άρθροΤούρτα Πορτοκαλιού 🍊