Σοφεγάδο

Στην Κρητη υπαρχει ενα καταπληκτικο φαγακι, ιδανικο γι αυτην την εποχη, η σοφαγαδα -Σοφεγάδο. Το λεγαν ετσι επειδη το εκαναν με ο,τι ειχε μεινει στο τελος της εποχης απο λαxανικα.

Υλικά

2 ξερα κρεμμυδια
3 σκελιδες σκορδο
χοχλιους

5 μικρα κολοκυθακια
4 πιπεριες κερατο
3 πατατες κυβακια
2 μελιτζανες τσακωνικες
Αλατι – πιπέρι
2 ντοματες
1/2 κιλο βλητα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολα κοβουμε κυβακια τα ξερα κρεμμυδια κ τις σκελίδες κορδο κ σοταρω σε λαδι να καλυπτει τον πατο.
Ριχνω τους χοχλιους αλατισμενους μολις γυαλισει το κρεμμυδι κ τους φερνω μια γυρα για 3 λεπτα κ τους βγαζω σε μπολ.
Στην κατσαρολα ριχνω τα κολοκυθακια χαραγμενα, πιπεριες τις πατατες κυβακια, μελιτζανες τσακωνικες σε κυβους.
Αλατοπιπερωνω, σωταρω 5 λεπτα κ ριχνω τις τριμμενες ντοματες. Οταν αρχιζει να ψιλοτσιμπιεται η πατατα, βαζω τα βλητα κ ανακατευω κ οταν
αρχισει να καθεται το χορτο ριχνω κ τα σαλιγκαρια μεσα. Ετοιμο μολις γινουν κ τα χορτα!

Η Συνταγή είναι της κας Anthi Bouranta

Χοχλιους με κολοκυθάκια και πατάτα.

Όπως είναι καθαρρισμενοι οι χοχλοι βάζουμε το λάδι στο τσουκάλι τους χοχλιους και κόβουμε κρεμμύδι τα τσιγαρίζουμε λίγο και τα σβήνουμε
με κρασί
Έχουμε καθαρίσει τα κολοκυθάκια την πατάτα τα βάζουμε και αυτά μέσα φρέσκια ντομάτα και τα αφήνουμε να σιγοψηθουν…

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Γεωργία Αμαργιωτάκη-Πλούσου

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά κοτοπιτάκια
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με ρυζάκι