Μπάρες Κρέμας Πορτοκαλιού στον φούρνο

Υλικά

125 γρ. ζάχαρη (6 κουταλιές της σούπας).
χυμό  από 1 πορτοκάλι
110 γρ. κορν φλάουερ (1 κούπα).
500 ml γάλακτος (2,5 φλιτζάνια)
1 αυγό
Επάλειψη
1 κρόκο αυγού
5 γραμμάρια βανίλια (1 συσκευασία)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιου, το αυγό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο τάπερ και ρίχνουμε την κρέμα.
Βάζουμε το τάπερ στην κατάψυξη για μία ώρα. Αφού παγώσει ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Το κόβουμε σε μπαρες στο μέγεθος που θέλουμε.
Βάζουμε τα κομμάτια σε πυρέξ στο οποίο έχουμε  στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε σ ένα μπολάκι τον κρόκο με τη βανίλια και αλείφουμε τα κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 ° C για 30 λεπτά.
Ένα υπέροχο επιδόρπιο ελαφρύ, κρεμώδες, απλό και γρήγορο.
Δοκιμάστε το!!!!
Καλή επιτυχία
Subscribe for more deliciouw recipes here
Προηγούμενο άρθροΚρητικά Χορτοπιτάκια της Dimitras (Νηστίσιμα)
Επόμενο άρθροΤο πιο απλό μπισκοτογλυκό που έχετε φτιάξει…έτοιμο σε 10 λεπτά