Συστατικά:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο καλά
1 ή 2 φρεσκα κρεννύδια ψιλοκομμένα
170gr μανιτάρια, κομμένα, πάρτε τις αγαπημένες σας ποικιλίες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 φλιτζάνι ξινό τραχανά
1/3 φλιτζάνι τσαγιού φέτα
3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
μαύρο πιπέρι για την γεύση
6 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικό)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 15 λεπτά, έως ότου τα κρεμμύδια αρχίσουν να είναι καφέ και τα μανιτάρια μαλακά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και βράστε.
Ρίξτε το τραχανά και χαμηλώστε τη φωτιά.
Σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σούπα. Ανακατέψτε περιστασιακά, ώστε να μην δημιουργούνται σβώλοι.
Αν είναι πολύ παχιά, προσθέστε λίγο περισσότερο υγρό.
Προσθέστε τα τυριά, το ελαιόλαδο και τα κρατημένα  μανιτάρια και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 με 10 λεπτά.
Με μία κουτάλα βάλτε σε μπολ σούπας πασπαλίστε από πάνω φρέσκο κρεμμυδάκι  και το σερβίρετε ενώ είναι ζεστό.

Καλή Όρεξη

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι με Σάλτσα Ψητής Πιπεριάς
Επόμενο άρθροΤορτελίνια στο φούρνο