Κέικ με γέμιση κακάο και καρύδας

Υλικά:

– 800 γρ. αλεύρι
– 15 γρ. μαγιά ξερή (ή 35 γρ. φρέσκια μαγιά)
– 3 αυγά
– 80 γρ. βούτυρο
– 300 ml. γάλα
– 150 γρ. ζάχαρη
– 5 ml. άρωμα βανίλιας
– 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα λεμονιού / πορτοκάλι
– άλάτι
– 4 λίτρα. λάδι

Γέμιση:
– 250 γρ. νιφάδες καρύδας
– 150 γρ. ζάχαρη
– 350 ml γάλα
– 3 κσ. κακάο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά τη ζάχαρη 15 γραμμάρια ανακατεύουμε και ρίχνουμε και λίγο χλιαρό γάλα για να διαλυθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και 2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει μία πάστα και την αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η Μάγια

Στη συνέχεια σε 300 ml ζεστό γάλα ρίχνουμε 150 γραμμάρια ζάχαρης αλάτι εκχύλισμα βανίλιας εκχύλισμα λεμονιού η πορτοκαλιού αν έχουμε και ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε 800 γραμμάρια αλεύρι προσθέτουμε 3 αυγά Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τι μάγια η οποία έχει σφίξει προσθέτουμε και το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
Στην αρχή με μία σπάτουλα και εφόσον πάρουν μία υφή ζύμης συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια.

Μετά τις ρίχνουμε 1 κουταλάκι λάδι από πάνω την αλείφουμε και ξαναζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
Μετά ξανά ζυμώνουμε τη ζύμη κάνοντας διπλώσεις για άλλα 10 λεπτά τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος.

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε 150 γραμμάρια ζάχαρης το κακάο και ανακατεύουμε στη συνέχεια προσθέτουμε 250gr τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε ξανά προσθέτουμε 350 ml γάλα ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη Άμμος.
Εφόσον έχουν περάσει δύο ώρες βγάζουμε τη ζύμη μας σε μία επιφάνεια εργασίας την ζυμώνουμε ελαφρώς να φύγει ο αέρας κάνοντας μερικές
διπλώσεις και τη χωρίζουμε στα δύο παίρνουμε το πρώτο μισό και το ξανά χωρίζουμε στα δύο.

Το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας σε ένα παραλληλόγραμμο (μικρο ταψακι) βάζοντας λίγο λάδι στα χέρια σας.
Στη μέση του παραλληλόγραμμου βάζουμε 4-5 κουταλιές από το μείγμα καρύδας και το απλώνουμε σε όλο το παραλληλόγραμμο της ζύμης και την τυλίγουμε σε ρόλο. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο μισό και εφόσον έχουμε δύο ρολά τα πλέκουμε σε μία κοτσίδα και τα βάζουμε
μέσα σε μία φόρμα του κέικ που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Μόλις φουσκώσει το αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 60 με 70 λεπτά όταν το βγάλουμε πασπαλίζουμε και με άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση είναι φανταστικό

 

Προηγούμενο άρθροΤο κεκάκι με καρύδι του καφέ…είναι απλά αδύνατον να μην πετύχει.
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι στο πήλινο