Κρέας με Τζίντζερ και ρύζι

Σημερινό ..Φαγητό με πολύ νόστιμη σαλτσούλα .. Κρέας με Τζίντζερ και ρύζι που λιώνει στο στόμα ..Μπουκιά κ συχώριο !!!

Υλικά

700γραμ μοσχάρι-σπάλα -ποντίκι-ή χτένι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 κύβο κρέατος-προαιρετικα-
1 φλυτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
1/5 κουτ.γλυκού σκόνη τζίτζερ
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
1/2 κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του νερού ρύζι.

Εκτέλεση

Πλένετε και σκουπίζετε το κρέας κ το κόβετε σε μικρούς κομμάτια.
Ξύνετε το κρεμμύδι κ το σκόρδο κ το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας και το λάδι.
Τα σοτάρετε 8 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά.
Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε κ τον κύβο κρέατος -προαιρετικά- εγώ έβαλα για νοστιμιά-
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει ο κύβος.
Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ζεστό νερό και τον χυμό ντομάτας .
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μισομαγειρεύεται για 40 λεπτά περίπου.
Ανοίγετε κ προσθέτετε την σκόνη τζίτζερ την γλυκιά πάπρικα κ τον κουρκουμά και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά ακόμα κ κατεβάζετε από την φωτιά.
Η σάλτσα πρέπει να την δείτε να έχει μελώσει και δέσει.

PYZI
Σε κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι 3 κουτ σούπας περίπου να ζεσταθεί,
Προσθέτω 1 ποτήρι του νερού ρύζι κ σοτάρω για λίγα λεπτά.
Προσθέτω 3 ποτήρια νερό λίγο αλάτι πιπέρι κ σιγομαγειρεύω.
Με το που θα τελειώσει το νερό το ρύζι μας θα είναι έτοιμο κ σπυρωτό.
ΣΑΛΑΤΑ
Λάχανο ψιλοκομμένο καρότο τριμμένο κ μια σως με μία κουταλιά σούπας γιαούρτι 2κουτ σούπας μαγιονέζα λίγο αλάτι μπόλικο λεμόνι λίγο λαδάκι ..Ανακατεύω καλά ́ρίχνω από πάνω
!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστά κολοκυθάκια κανελόνια με κρέας

Γεμιστά κολοκυθάκια κανελόνια με κρέας

Η Συνταγή είναι από alyscakes

Συστατικά:

1 μεγάλο κολοκυθάκι, δύο αν είναι μικρά
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό (ανάμεικτος)
1 κρεμμύδι
1 μικρή πιπεριά
Σάλτσα ντομάτας για γεύση, μπορείτε να δείτε πώς την φτιάχνω ΕΔΩ
ρίγανη (για γεύση)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ:
60 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια απλό αλεύρι
500 ml γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Και επίσης:
Τυρί για τρίψιμο για γεύση, χρησιμοποιώ ένταμ και παρμεζάνα.

Παρασκευή:

Αρχικά θα ετοιμάσουμε το κρέας.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, και αφήστε τη να ψηθεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μόλις γίνει το κρέας, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα στεγνώνουμε.
Με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός πολύ κοφτερό μαχαιριού, φτιάξτε φέτες από τα κολοκυθάκια Στη συνέχεια βάζουμε μια κουταλιά από το κρέας που είχαμε φτιάξει και τυλίγουμε τα κολοκυθάκια. Τοποθετούμε όλα τα ρολά σε ένα ταψί

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.
Λίγο λίγο θα προσθέσουμε το γάλα, μόλις πήξει θα προσθέσουμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να τελειώσει.
Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη μπεσαμέλ και μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί για γεύση.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 200º μέχρι να ροδίσει στη γεύση.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε αμέσως για να απολαύσετε

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από alyscakes

Προηγούμενο άρθροΨωμάκι απίστευτα νόστιμο, μαλακο εσωτερικά και με τραγανή κρούστα από σουσάμι.
Επόμενο άρθροEmpanadas με μοσχαρίσιο κιμά