Σπαγγέτι με σάλτσα και χταποδάκια

Συστατικά

Για 2 άτομα
Σπαγγέτι (200 γρ.)
Χταπόδι (500 γρ.)
Ντοματακια κονκασε (400 γρ.)
σκόρδο (1 σκελίδα)
φρέσκο ​​τσίλι (1)
μαϊντανός (1 ματσάκι)
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για γεύση)

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε το σκόρδο, την πιπεριά και μια κουταλιά μαϊντανό σε 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Μικρό κόλπο: καρφωστε το σκόρδο και την πιπεριά με μια οδοντογλυφίδα, για να διευκολύνετε την αποβολή τους μετά το μαγείρεμα.
Προσθέστε τα καθαρισμένα χταπόδια (πρέπει να αδειάσετε το κεφάλι και να αφαιρέσετε τα μάτια και το «ράμφος») και αφήστε τα να ψηθούν για μερικά λεπτά.
Προσθέστε λίγο αλάτι, καθώς τα χταπόδια θα βγάλουν το ήδη νόστιμο ζουμί τους.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Η αρχική συνταγή απαιτεί φρέσκια ντομάτα, για να αποκτήσετε μια πιο κρεμώδη σάλτσα, αλλά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε καθαρισμένες ντομάτες για να καρυκεύσετε τα ζυμαρικά.

Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας, σκεπάζουμε με το καπάκι και κόβουμε το περιττό χαρτί.
Με αυτό τον τρόπο όλα τα αρώματα θα μείνουν μέσα. Αφήνουμε να ψηθεί για τουλάχιστον μία ώρα, ανάλογα με το μέγεθος των χταποδιών.
Μετά από περίπου μία ώρα, αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή σάλτσας.

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέσα στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με το χταπόδι και μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με λουκάνικα και αυγά … του Ακη
Επόμενο άρθροΦρουτένιο Κέικ Γιαουρτιού