Σπαγγέτι με σάλτσα Κιμά

 

Συστατικά
500 γρ. κιμά (βοδινό, χοιρινό ή μισό και μισό)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 – 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
1 ξυλάκι κανέλας
¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό
Ρίξτε ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι σπαγγέτι
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
Τυρί τριμμένο

 
Κατευθύνσεις

Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε το κρέας και το κρεμμύδι. Σοταρετε τα για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά. Βράζουμε για περίπου 30 έως 45 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και η σάλτσα να πήξει.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, τριμμένο καρότο, τριμμένο κολοκυθάκι, μαϊντανό ή οτιδήποτε άλλο θέλετε.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια έως ότου είναι al dente. Στραγγίξτε τα. Βάλτε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο στην κατσαρόλα για να λιώσει και  προσθέστε τα μακαρόνια. Ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε μερικά σπαγγέτι σε ένα πιάτο και βάλτε την σάλτσα κιμά και μία γενναιόδωρη δόση τριμμένου τυριού προσθέτει την τελική πινελιά.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΑφράτο λεμονοκέικ με γιαούρτι