Σπανάκι φέτα σε ζύμη σφολιάτας

Ένα νόστιμο φαγητό, τόσο εύκολο στην προετοιμασία. Είναι ένα γρήγορο αγαπημένο που παίρνει πολλά συγχαρητήρια κάθε φορά που έχουμε άτομα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.
Η ζύμη σφολιάτας είναι ένα από τα υλικά που διατηρούνται στον καταψύκτη μου. Κάθε φορά που χρειάζομαι ένα αλμυρό σνακ της τελευταίας στιγμής, αυτή η έτοιμη ζύμη έρχεται για να με σώσει. Αποψύξτε το στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και θα είναι αρκετά μαλακό για χρήση. Το σπανάκι και η φέτα συνδυάζονται με επιτυχία

Για να προετοιμάσετε αυτή την γέμιση χρειάζεστε:

400 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένα (μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο)
150 γραμμάρια φέτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι για γεύση.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να αρωματιστεί. Προσθέστε σπανάκι και μαγειρέψτε με το κρεμμύδι σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά, συνήθως προσθέτω 1/4 φλιτζάνι νερό μαζί με το νερό που απελευθερώνει το σπανάκι είναι αρκετό.

Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει περίπου 15 λεπτά, γυρίστε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Κόψτε τη φέτα σε κύβους, προσθέστε το στο σπανάκι και ανακατέψτε τα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Τελικά το τυρί θα λιώσει. Η φέτα είναι ένα αλμυρό τυρί που ίσως να μην χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι, είναι θέμα γεύσης.

Φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν γεμίσετε τη σφολιάτα. Αυτή η ποσότητα κάνει περίπου 20 κομμάτια αν χρησιμοποιείτε τη ζύμη σφολιάτας κομμένη σε φύλλα 10 × 10 cm. Εδώ είναι μια βήμα προς βήμα εικόνα. 


Όταν τα τοποθετείτε στο ταψί, βουρτσίστε το πάνω μέρος με αυγό πριν το ψήνετε στο φούρνο (180 ° C) για 15-20 λεπτά ή έως ότου η ζύμη φουσκώσει και απο πάνω είναι χρυσό.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://wwwdotmarmiteetponpondotcom.files.wordpress.com/

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με σόδα / μεταλλικό νερό (με τυρί φέτα, μαϊντανό … – πραγματικά πολύ νόστιμο!)
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο σφολιάτας (με κουκουνάρι, σκόρδο, μπαχαρικά νόστιμα και υπέροχα ορεκτικά!)