ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 φύλλα για πίτα, αποψυγμένα και σε θερμοκρασία δωματίου
220gr αλατισμένο βουτύρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
• Φύλλα σπανακιού μισό κιλό, ψιλοκομμένα
• 6 πράσσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
• 3 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
• 400 gr τυρί ανθότυρο
• Φέτα 400γρ, θρυμματισμένη
• 3 αυγά
• 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• Μαύρο πιπερι για την γεύση

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Κάντε την γέμιση:
Συνδυάστε το φέτα, το ανθότυρο, τα αυγά, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο σε ένα μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Προσθέστε τα πράσσα και κτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν.
Ενώ το μίξερ δουλεύει χαμηλά προσθέστε μια χούφτα ψιλοκομμένο σπανάκι κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί όλο το σπανάκι.
Ανακατέψτε τα πάντα μαζί με μια σπάτουλα και αφήστε τα στην άκρη.
Κάνε τα κουπάκια φύλλου:
Βουρτσίστε δύο κουπάκια με λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετήστε 6 φύλλα (ένα τη φορά) σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και πασπαλίστε με το λιωμένο ούτυρο ανάμεσα σε κάθε φύλλο και λίγο βούτυρο στο τελευταίο φύλλο.

Κόψτε τα 12 τετράγωνα (10 εκατ).
Βάλτε κάθε τετράγωνο φυλλου στα κυπελακια. Επαναλάβετε τα ίδια βήματα για να δημιουργήσετε 12 κύπελλα.
Συμπληρώστε το κέντρο από κάθε κυπελλάκι με την γέμιση.
Βουρτσίστε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα κυπελλάκια.
Ψήνουμε στο κεντρικό ράφι του προθερμασμένου φούρνου για 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί η γέμισξ και το φύλλο να είναι χρυσό.
Αφήνεται να κρυώσουν για 10 λεπτά και βγάλτε κάθε κυπελάκι φυλλου σε μία πιατέλα.
Σερβίρετε τα με κάποια κρεμώδη σάλτσα πχ τζατζίκι.

Προηγούμενο άρθροΚεκάκια με Σταφίδες (scones)
Επόμενο άρθροΗ Σκεπαστή Κοτόπιτα