Τυροπιτάκια με μέλι

Υλικά:

300-350 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες ψυγείου,
γύρω στα 800 γρ. ανθότυρο,
2 αυγά,
αλάτι,
πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα και τα φύλλα
Μέλι

Εκτέλεση

Αν το φύλλο μας είναι κατάψυξης το βγάζουμε και το αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σπάμε το ανθοτυρο σε τρίμματα με ένα κουτάλι. Χτυπάμε τα αυγά ριχνουμε αλάτι και πιπέρι και το τριμμένο τυρί μεσα στα αυγά και ανακατευουμε καλα να φτιαξουμε το μειγμα μας.
Χωρίζουμε το φύλλο κόβοντας τη μακριά πλευρά σε 4 ως 5 λωρίδες ίσου περίπου πλάτους ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα τυροπιτάκια μας. Έτσι έχουμε λωρίδες με μήκος την στενή πλευρά του φύλλου και πλάτος το ¼ ή το 1/5 της μακριάς του πλευράς. Αλείφουμε με ένα πινέλο μια μια λωρίδα με ελάχιστο ελαιόλαδο (γιατί θα τηγανιστούν με λάδι) και βάζουμε στην γωνία μια ή 2 κουταλιές απο το μειγμα. Σηκώνουμε την άλλη γωνία της ίδιας πλευράς και σκεπάζουμε το τυρί
Έτσι έχει δημιουργηθεί ένα τρίγωνο. Το σηκώνουμε από την άκρη και το αφήνουμε να πέσει πάνω στη λωρίδα.

Συνεχίζουμε μέχρι τελειώσει η λωρίδα και να έχουμε ένα καλοφτιαγμένο τριγωνάκι . Αν θέλουμε πιο πολύ φύλλο βάζουμε δυο δυο τις λωρίδες ,τη μια πάνω στην άλλη με ελαιόλαδο ανάμέσά τους. Όταν εξαντλήσουμε τα υλικά μας, βάζουμε λάδι σε τηγάνι να κάψει αλλά όχι να καπνίσει.
Τα βάζουμε λίγα λίγα και τα τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα για να μην τα τρυπήσουμε σε χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το περίσσιο λάδι.
Μπορούμε εναλλακτικά να τα ψήσουμε στο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν. Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλιζουμε μαύρο σουσάμι.

Καλή απόλαυση σε όσους τα φτιάξουν..

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Πατατοπιτάκια με μία γέμιση ξεχωριστή….θα τους ξετρελάνετε
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Μπριος με Ζάχαρη