Σπανακοτυροπιτα με σπιτικο φυλλο 

Υλικα για το φυλλο

1 κιλο αλευρι
2-3 κ.σ.λαδι
2 κ.σ.ξυδι
1 κ.γλ.αλατι κ νερο…

Για την γεμιση
1 κιλο σπανακι λιγα φρεσκα κρεμυδακια
2 ξερα κρεμυδια
2 πρασσα
αλατι πιπερι
λιγο τραχανα 2
αυγα
300 γρ τυρι φετα

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το αλάτι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση, σαν γούβα. Ρίχνουμε εκεί το ξύδι και λίγο λίγο το νερό και με τα χέρια μας
προσπαθούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι μέσα στον χυλό που δημιουργείται. Αργά και σε μικρές ποσότητες προσθέτουμε νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε
μια σχετικά μαλακή και κολλώδη ζύμη.

Ρίχνουμε σταδιακά και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το επίμονο ζύμωμα με τις γροθιές μας για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη που δεν κολλάει
στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή ελάχιστο αλεύρι. Μαζεύουμε όλη τη ζύμη από τα τοιχώματα. Στο τέλος του ζυμώματος δεν θα πρέπει να έχει απομείνει
καθόλου αλεύρι στο μπολ.
Με το ζυμαρι κανω 10 μπαλακια ανοιγω σε μικρα φυλλα κ αλειφω με βουτυρο Βαζω 5 κατω την γεμιση κ 5 πανω.

Για την γεμιση
Βαζω λαδι και σοταρω λιγο τα λαχανικα αλατι πιπερι λιγο τραχανα 2 αυγα κ τυρι φετα…
Τα φυλλα τα αλειψω από πανω με βουτυρο λιωμενο κ ηλιελαιο…
Χαραζω την πιτα

κ ψηνω στον αερα στους 200 βαθμους για 45λεπτα…

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

H Συνταγή είναι της Ελένη Παπατσάνη

Προηγούμενο άρθροΧοιρινά νεφρά, συκώτι και καραμελωμένα κρεμμύδια σε τηγάνι!
Επόμενο άρθροΚέικ μήλου με κανέλα και ξηρούς καρπούς