Σπανακοτυρόπιτα με έτοιμο φύλλο

Συστατικά:

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
3 κοτσάνια πράσινο κρεμμύδι
250 γραμμάρια σπανάκι
50 ml νερού
30 g βούτυρο
4 αυγά
250 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουτ. μαγειρική σόδα
400 γραμμάρια λευκού τυριού
70 ml φυτικού λαδιού
70 g λιωμένο βούτυρο
500 γραμ. Φυλό κρύστας για πίτα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στη
συνέχεια ρίχνουμε και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, μετά ρίχνουμε
το βούτυρο ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να λιώσει και το αφήνουμε για λίγο ακόμη στη φωτιά
Σε ένα μπολάκι σπάμε 4 αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός προσθέτουμε το γιαούρτι
τη σόδα για να ανκατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το μείγμα με το σπανάκι από το τηγάνι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ενα ταψάκι 28 εκατοστών το αλείφουμε καλά με το μείγμα βουτύρου γύρω γύρω, στρώνουμε
το πρώτο φύλλο και τα περισσεύματα τα διπλώνουμε προς τα μέσα. Ραντίζουμε με το
βούτυρο τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο ραντίζουμε πάλι με το βούτυρο
και προσθέτουμε 4-5 κουταλιές γέμιση και την απλώνουμε με το κουτάλι.

Βάζουμε το επόμενο φύλλο ραντίζουμε με βούτυρο πάλι φύλλο ραντίζουμε με βούτυρο
και απλώνουμε απλώνουμε γέμιση. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να εξαντληθει η γέμιση.
Στο τέλος σκεπάζουμε από πάνω με 2 φύλλα την πίτα μας κόβουμε με το μαχαίρι σε
κομμάτια

και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και η πίτα μας είναι έτοιμη

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές Πιπεριές με Λευκή Σάλτσα
Επόμενο άρθροΚέικ νερού – Μια γρήγορη απόλαυση και εύκολη στην παρασκευή της