Συστατικά
4 φύλλα σφολιάτας (αποψυγμένα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο)
2 1/2 φλιτζάνια κατεψυγμένο σπανάκι
1/2 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ανθότυρο
1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
1 αυγό 
Σουσάμι για γαρνίρισμα

Οδηγίες
– Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας μισό κρεμμύδι και 1-2 σκελίδες σκόρδου.
– Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει μαλακό και διαφανές. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό περίπου.

– Προσθέστε το κατεψυγμένο σπανάκι στο τηγάνι, ανακατέψτε το με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το σπανάκι να ξεπαγώσει και να ζεσταθεί για 4-5 λεπτά. Βγάλτε το καπάκι και σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μην υπάρχει πλέον υγρό στο τηγάνι. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το σπανάκι να κρυώσει.
– Ενώ το μείγμα σπανάκι κρυώνει, Βάλτε το ανθότυρο σε ένα μπολ και αλατίστε γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. 
– Προσθέστε το μαγειρεμένο μείγμα σπανάκι στο ανθότυρο και ανακατέψτε καλά. Ανακατεύουμε επίσης το τυρί φέτα με το σπανάκι και το ανθότυρο.
– Χτυπήστε ένα αυγό αφήστε το στην άκρη για αργότερα
– Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 220 βαθμούς.
– Για να φτιάξω το φύλλο έκοψα τα φύλλα ζύμης σε τρεις λωρίδες και τα έβαλα απαλά για να τα ανοίξω ελαφρά.
– Βάλτε το μίγμα σπανάκι στη μέση της ζύμης που αφήνει περίπου 1,2 έων 1,5 εκ σε όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο πάνω από το μίγμα σπανάκι και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας πατήστε προς τα κάτω και σφραγίστε τα άκρα γύρω από το σπανάκι, αφαιρώντας μεγάλες φυσαλίδες αέρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πιέστε τις άκρες για να σφραγίσει περαιτέρω και επίσης … απλά να φαίνεται πιο όμορφο.
– Βουρτσίστε την κορυφή της ζύμης με το αυγό και πασπαλίζετε ελαφρά την κορυφή με σουσάμι. Χαρακώστε την ζύμη διαγώνια με ένα κοφτερό μαχαίρι για να αφήσετε τον ατμό να ξεφύγει ενώ ψήνετε και κόβετε όσο μεγάλα τα θέλατε.
– Ψήστε τα  σε 220 βαθμούς για 18-22 λεπτά μέχρι να είναι χρυσά και φουσκωτά!

 

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με αρνί και τυρί τριμμένο
Επόμενο άρθροΚολοκύθι με Πατάτα Σαγανάκι