Σπιτικά κοτοπιτάκια(Samsa)

Ένα παραδοσιακό σνακ τα Σπιτικά κοτοπιτάκια που ονομάζονται και samsa παρασκευάζεται από φρέσκια ζύμη. Αυτό το πιάτο είναι πολύ δημοφιλές

Υλικά

200 ml νερό
600 γρ.αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 αυγό
100 γρ. βούτυρο
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου 
250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μπαχαρικά δυόσμο ρίγανη ή ο,τιδήποτε άλλο
50 ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
1 αυγό
Στο τέλος του μαγειρέματος, βάλτε το convection για 5 λεπτά για να ροδίσει η ζύμη.

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ ένα μπολ.Ρίχνουμε το αυγό ,το νερό και το αλάτι.Ανακατεύουμε αρχικάμ ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Την βάζουμε σε μια σακούλα ή διάφανη μεμβράνη ώστε να μην ξεραθεί και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά ,τα κρεμμύδια,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε καλά.Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σ ένα μεγάλο φύλλο.
Αλείφουμε την μισή επιφάνεια με αυγό και την άλλη μισή την ρολάρουμε μέχρι το τέλος ώστε να έχουμε ένα μακρύ μπαστούνι.
Στη συνέχεια την ρολάρουμε σε σχήμα σαλιγκαριού και την βάζουμε σε μια σακούλα ή διάφανη μεμβράνη και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουμε απ το ψυγείο ξετυλίγουμε το σαλιγκάρι και κόβουμε σε μικρά κομμάτια μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Παίρνουμε 1 κομματάκι και με την βοήθεια του πλάστη το ανοίγουμε στο μέγεθος ενος πιάτου του καφέ.
Βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά απ την γέμιση του κιμά και κλείνουμε την ζύμη φτιάχνοντας ένα τρίγωνο κλείνωντας καλά τις άκρες.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα,τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Δείτε την συνταγή στο Youtube here

Προηγούμενο άρθροΠιτάκια γεμισμένα με μυζήθρα και σουλτανίνα
Επόμενο άρθροΔύο Συνταγές για Χοχλιούς (Σοφεγάδο – Χοχλιους με κολοκυθάκια και πατάτα)