Σπιτικά κουλούρια με σουσάμι

Υλικά

220 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
400 γρ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά (20 γραμμάρια φρέσκιας)
1 πρέζα αλάτι και πολύ σουσάμι

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Όταν το μείγμα γίνει ζεστό – προσθέστε τη μαγιά και αφήστε τη να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά, προσθέστε αλάτι, αλεύρι, ασπραδι και ζυμώστε μια απαλή ζύμη.
Μεταφέρετε τη ζύμη στο τραπέζι και ζυμώνετε μια λεία και πολύ ελαστική ζύμη. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Γενικά η ζύμη είναι πολύ εύκολη στο ζύμωμα, ζυμώνει τέλεια.

Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Η ζύμη πρέπει να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Ζυμώνουμε πάλι τη ζύμη στο αρχικό της μέγεθος, την κόβουμε σε 16 κομμάτια.Απλώνουμε ένα κορδονι από κάθε κομμάτι και τα κάνουμε κυκλο.
Κλείνουμε πολύ καλά την ένωση, βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, βάζουμε μέσα τα κουλούρια για 15-20 δευτερόλεπτα. Θα επιπλέουν αμέσως.

Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε ταψί (το στρώνετε από πριν με λαδόκολλα και το αλείφετε με λάδι) Αλείψτε με ένα πινέλο κάθε κουλούρι με έναν κρόκο
(μπορείτε να προσθέσετε γάλα στον κρόκο, έτσι θα απλωθεί πιο εύκολα) και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε θερμοκρασία 200 βαθμών.
Εξαιρετικό για πρωινό, καθώς μπορείς να τα έχεις με βούτυρο ή να τα βουτήξεις σε κάτι γλυκό! Διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρουν την φρεσκάδα τους.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτέδες με μυρωδικά….ταιριάζουν πολύ με τζατζίκι.👌