Δίχρωμο αφράτο κέικ με 2 σοκολάτες

Υλικά

3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι γάλα
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τ αυγά και τη ζάχαρη με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν ασπρίσει και ν αφρατέψει το μείγμα. Περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το γάλα. Βάζουμε τις κουταλιές της βανίλιας και σταδιακά όχι όλο μαζί το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα.
Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες και να ενωθούν τα υλικά.
Κρατάμε λίγο απο το μείγμα μας και ρίχνουμε σ αυτό το κακάο και το ξύσμα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί το κακάο.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε πρώτα το άσπρο μείγμα. Από πάνω ρίχνουμε το καφέ μείγμα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C 50 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα απ το φούρνο την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά να ιδρώσει και ξεφορμαριστεί.
Το αφήνουμε μία ώρα να κρυώσει.

Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τις σοκολάτες και περιχύνουμε με αυτές το κέικ!!!!

Απολαύστε το με τον καφέ η το τσάι σας!!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΨητά μαριναρισμένα χοιρινά πλευρά
Επόμενο άρθροΥπέροχο Γλυκάκι με σοκολάτα και καρύδι