Σπιτικά πατατάκια όλων των εποχών

Πιστέψτε με μόλις τα φτιάξετε, θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνεχώς πολύ πιο ωραία από αυτά που αγοράζετε από το κατάστημα, οπότε ας ξεκινήσουμε.

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τις πατάτες με ένα πιλερ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε είδος πατάτας θέλετε, οπότε αφού τις ξεφλουδίσετε θα πάρετε ένα τριφτη με ανάλογη σχισμή και θα κόψετε τις πατάτες σε αρκετά λεπτές φέτες.
Μπορείτε να τις κόψετε και με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι αλλά δεν θα έχουν σταθερό πάχος, οπότε το slicer κάνει τη ζωή σας  πολύ πιο εύκολη αν θέλετε μια ωραία λεπτή πατάτα.
Αφού το κάνετε αυτό, προχωρήστε και βάλτε τες σε ένα μπολ με νερό, αυτό που κανουμε εδώ είναι απλώς να τις ανακατεύω με το χέρι γιατί θέλετε να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο άμυλο.
Μετά θα βάλουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και θα τις κάνουμε ένα καλό ξέβγαλμα.
Μετά τοποθετήστε ξανά σε ένα μπολ κρύου νερού με δυο κουταλιές της σούπας αλάτι και ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά.

Μετά από περίπου μισή ώρα απλώς θα βγάλω τις πατάτες και να τις βάλουμε σε μια χαρτοπετσέτα μια διπλά στην άλλη και βάλτε μια άλλη χάρτινη πετσέτα από πάνω και απλώς τις ταμπονάρουμε για να γίνουν όσο πιο στεγνές γίνεται, γιατί θα τις τηγανίσουμε και δε θέλουμε να πετούν λάδι
Ζεσταίνετε το λάδι σας και θέλετε σε περίπου 180 βαθμούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο.

Συνήθως βάζω απλώς μια πατάτα μέσα και αν αφρίζει το λάδι, ξέρετε είναι έτοιμο.
Χρησιμοποιώ ένα τηγάνι με περίπου 1,5 εκ λάδι ή φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
μια φριτέζα αν έχετε.
Βάζουμε τις πατάτες σε παρτίδες και εξαρτάται πραγματικά από το μέγεθος του τηγανιού σας και θα τα τηγανίσω σε μέτρια φωτιά  για περίπου δύο δυόμισι λεπτά μόνο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό καφέ χρώμα. Θα έπρεπε να αναφέρουμε ότι υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τις κάνετε οπως να τις ψήνουμε στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων τα έχω δοκιμάσει όλα αλλα στο τηγάνι έχει  μακραν τα καλύτερα αποτελέσματα
Βγάλτε τις πατάτες σε μια πιατελα στρωμένη με μια χαρτοπετσέτα, και φυσικά, θα τηγανίσετε τις υπόλοιπες πατάτες σας με αυτόν τον τρόπο.
Θα τις καρυκεύσουμε με λίγο περισσότερο αλάτι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι γεύσεις σας αρέσουν

Είναι ένα υπέροχο σνακ για όταν παρακολουθείτε ταινίες

 

 

Προηγούμενο άρθροΠατατο-μαγεία: Από πουρέ σε τραγανές μπουκιές με μια απλή συνταγή.
Επόμενο άρθροΓλυκιά Πατσαβουρόπιτα με καρύδι: Το τέλειο γλυκό για τον καφέ σας