Αυτό το πιάτο είναι ό,τι πρέπει για μια Κυριακάτικη συνάντηση με την οικογένεια ή τους φίλους. Το χοιρινό κότσι γίνεται λουκούμι, οι πατάτες απορροφούν τα υγρά και τα μυρωδικά δίνουν μια υπέροχη φρεσκάδα.

Υλικά.

5 κ.σ μουστάρδα απαλή
1 κρασοπότηρο Λάδι
2 κ.σ. Μέλι
2 πορτοκάλια το χυμό
1 λεμόνι το χυμό του
1/2 κ.γ.Ρίγανη
1 κ.γ θυμάρι.
1κ.γ αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
2 φύλλα δάφνης στο μπολ της μαρινάδας.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τι μαρινάδα και ρίχνουμε μέσα το κότσι και το ανακατεύουμε και το αφήνουμε όλο το βράδυ σκεπασμένο με μεμβράνη,
βάζουμε και τα φύλλα δάφνης μέσα.
Τη επόμενη μέρα κάνουμε πατάτες κυδωνατες τις αλατιζουμε και βάζουμε το κότσι και όλοι τη μαρινάδα Συν 1 πορτοκάλι το χυμό και 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και μετά σκεπασμένο να είναι σε γάστρα αν έχουμε.
Το γυρίζουμε μια φορά μόνο και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό μην πλέει.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει και ξεσκεπάσουμε για να ρωδησει .

Eria Τsoupa.Orfanouda

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό Κότσι μπύρας

Υλικά:

Για 4 άτομα
4 χοιρινά κότσια
2/3 κρεμμύδια
2 καρότα
3 κομμάτια σέλινο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για την μαρινάδα:
6 φύλλα δάφνης
4 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο
2 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα
1 κουταλιά της σούπας μούρα αρκεύθου
3/4 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο ελαφριά μπύρα
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
1 βιολογικό λεμόνι, …… το ξύσμα και τον χυμό
να δοκιμάσω το αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Με εξαίρεση το αλάτι και το πιπέρι, συνδυάστε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το ελαφρώς λιωμένο σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τη μαντζουράνα και τα μούρα αρκεύθου.
Βάζετε μέσα τα μπουτάκια και τα πασπαλίζετε με ψιλό αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι, κάνοντας μασάζ παντού στο κρέας και βρέχοντάς το με τη μαρινάδα. Μεταφέρετε τα πάντα σε ένα χαμηλό γυάλινο ταψί και σφραγίστε με διάφανη μεμβράνη, στη συνέχεια μεταφέρετε στο ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα, βγάζουμε τα μπουτάκια από το ψυγείο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον μία ώρα για να πάρει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζουμε τη μαρινάδα από το ταψί μειώνοντας την ποσότητα στο ένα τρίτο, αφήνουμε τα υπόλοιπα 2/3 στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο σε όχι πολύ μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στα μπουτάκια στο ταψι.

Σκεπάζετε το ταψί με ένα φύλλο λαδόκολλας και το βάζετε στο φούρνο στους 160°C σε στατική λειτουργία για τουλάχιστον τρεις ώρες, ελέγχοντας κατά διαστήματα τον βαθμό ψησίματος του κρέατος. Προσέχετε να παρακολουθείτε συνεχώς το μαγείρεμα και συχνά βρέχετε το κότσι με τη μαρινάδα.

Το βρέξιμο με τη μπύρα από τη μαρινάδα είναι πολύ σημαντικό, γιατί το χοιρινό κότσι μπύρας πρέπει να μουλιάζεται συχνά και να μαγειρεύεται αργά, για να αποκτήσει τρυφερό κρέας και μια νόστιμη και όχι πικρή σάλτσα (κάτι που θα συνέβαινε αν μπύρα μαγειρεμένη γρήγορα και επιθετικά). Στα μισά του μαγειρέματος, γυρίστε τα μπουτάκια για να ψηθούν σωστά από όλες τις πλευρές.

Μετά από τρεις ώρες, τα κότσια πρέπει να είναι καλά ψημένα και μαλακά, τότε αφαιρέστε την λαδόκολλα και αφήστε τα κότσι να ροδίσουν για 10 λεπτά, φέρνοντας τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C.

Καλή Επιτυχία

Cooking class – Palermo

 

Προηγούμενο άρθροΤυριά “Κρυμμένα” σε Χρυσαφένιο Κέλυφος με Σαλάτα
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια σουσαμένια μπουκίτσες